wearable

wearable
Een wearable is een slim apparaat dat u op uw lichaam draagt, bijvoorbeeld om uw gezondheid te volgen. Het woord komt uit het Engels en betekent ‘draagbaar’. Voorbeelden van wearables zijn een sport-horloge, stappen-teller of slimme armband. Zo’n apparaat meet bijvoorbeeld hoeveel u loopt, hoe snel uw hart klopt of hoe u slaapt. In Nederland gebruiken steeds meer mensen een wearable om gezonder te leven of hun conditie bij te houden. Sommige wearables kunnen ook informatie doorgeven aan een gezondheidsapp of zorgverlener.

webinar

webinar
Een webinar is een online bijeenkomst of les die u via uw computer, tablet of telefoon kunt volgen. U kijkt en luistert naar een spreker, die iets uitlegt over een bepaald onderwerp. Een webinar lijkt op een les of lezing, maar u hoeft er de deur niet voor uit. Soms kunt u ook vragen stellen via de chat.

website

website
De meeste bedrijven en organisaties hebben een eigen plek op het internet. Zo’n plek noem je een website. Zo heeft de Belastingdienst een eigen website en de gemeente waar u woont ook. Maar ook winkels hebben een eigen website, waar u spullen kunt kopen. Ook zorgverleners zoals huisartsen en ziekenhuizen hebben een eigen website. Een website bestaat uit meerdere pagina’s: een startpagina of homepage met een menu met links. Op deze links kunt klikken. Zo komt u op de andere webpagina’s die bij de website horen. Op een website vindt u informatie over de organisatie of het bedrijf. Biedt het bedrijf of de organisatie diensten of producten aan? Dan kunt u ook op de website inloggen. Elke website heeft zijn eigen adres. Dit web-adres staat in de adresbalk van de browser.

weefsel

weefsel
Weefsel is een groep cellen in uw lichaam die samen een taak hebben. Er zijn verschillende soorten weefsel, zoals spierweefsel, huidweefsel of hersenweefsel. Weefsels vormen samen de organen van uw lichaam. Elk weefsel heeft een eigen functie, zoals bewegen, denken of ademen. In de zorg wordt het woord weefsel ook gebruikt bij orgaan-donatie. U kunt na uw overlijden weefsel doneren, zoals huid, hoornvlies (van het oog) of bot, om andere mensen te helpen.

wetenschappelijke inzichten

wetenschappelijke inzichten
Wetenschappelijke inzichten zijn kennis en ideeën die komen uit goed wetenschappelijk onderzoek. Deskundigen, zoals huisartsen en andere medische specialisten, doen onderzoek om te begrijpen wat werkt in de zorg en waarom. Ze bekijken bijvoorbeeld welke medicijnen helpen, welke behandelingen het beste zijn en wat mensen nodig hebben om gezond te blijven. In Nederland gebruiken artsen wetenschappelijke inzichten om u de juiste zorg en betrouwbare informatie te geven. Deze kennis wordt steeds bijgewerkt als er nieuw onderzoek is. Zo blijft de zorg veilig en van goede kwaliteit.