VEELGESTELDE VRAGEN

Op deze pagina ziet u een overzicht van alle lessen die gaan over digitale zorg. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl en het patiëntenportaal van de huisarts. U kiest een onderwerp door op het betreffende tegeltje te klikken. Zo gaat u naar de lesmaterialen die gaan over het onderwerp dat u gekozen heeft. Lesmaterialen zijn bijvoorbeeld filmpjes en boekjes met uitleg. Wilt u toegang tot meer lesmateriaal en hierbij uitleg en begeleiding? Informeer dan bij de bibliotheek bij u in de buurt.

DigiVitaler is een lesprogramma dat wordt aangeboden bij vele bibliotheken door heel Nederland. Neem contact op met de bibliotheek bij u in de buurt en vraag naar de lessen die zij organiseren over digitale zorg.

Om in te loggen op DigiVitaler heeft u inloggegevens nodig. Deze worden verstrekt door de bibliotheek. Neem contact op met de bibliotheek bij u in de buurt en vraag naar de lessen die zij organiseren over digitale zorg. U ontvangt de inloggegevens van de DigiVitaler-docent.

Als docent of coördinator van de bibliotheek kunt u inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord die Stichting Digisterker verstrekt aan bibliotheken. Geen gegevens ontvangen of kwijt? Neem dan contact met ons op.

Nadat u bent ingelogd, krijgt u toegang tot het lesmateriaal en tot allerlei ondersteunende materialen voor het organiseren van een cursus of workshop. Ook kunt u er inloggegevens voor cursisten downloaden.

DigiVitaler is onderdeel van het online educatieve programma van openbare bibliotheken, dat landelijk is ingekocht door de Koninklijke Bibliotheek. Daarmee kunnen alle bibliotheken het lesmateriaal onbeperkt gebruiken en krijgen ze ondersteuning van Stichting Digisterker. Is uw bibliotheek nog niet aangemeld, dan kunt u gebruikmaken van de inkoopregeling via een aanmeldingsformulier DigiVitaler.

Ja, die is er. Klik in het menu op Home en bekijk aan de rechterkant van de startpagina de video ‘Oefenen met digitale zorg in de Bibliotheek’.