Terug naar overzicht Videoconsult

TIPS – VIDEOCONSULT

Hieronder ziet u enkele tips. Deze gaan over het Videoconsult of over gerelateerde onderwerpen. Klik op één van de tips om deze te openen en te lezen. U kunt terugkeren naar het overzicht door hierboven te klikken.

Als u een videoconsult voert met uw zorgverlener wilt u niet dat mensen mee kunnen luisteren. Standaard heeft u uw telefoon, tablet of laptop op de luidspreker staan. U kunt er voor kiezen om een koptelefoon aan uw apparaat te koppelen. Zo hoort alleen u wat uw zorgverlener zegt.

Houd er rekening mee dat als u huis gehorig is, of u bevindt zich op een openbare plek, anderen misschien ook uw consult kunnen volgen. Zorg daarom dat u op een plek met voldoende privacy bent.

Uw zorgverlener maakt mogelijk aantekeningen van het consult die in uw medisch dossier genoteerd worden. Het kan ook fijn zijn om voor uzelf aantekeningen te maken. Houd daarom pen en papier bij de hand.

Er zijn veel verschillende apps voor beeldbellen in de zorg. Zoekt u maar eens op Youtube.com op 'videoconsult'. U krijgt dan meerdere instructiefilmpjes te zien over het videoconsult. Let op wanneer de video op YouTube is geplaatst. Dit staat er namelijk altijd bij. De informatie kan bij oude filmpjes namelijk verouderd zijn.

Met WeSeeDo kunt u ook veilig beeldbellen. Voor WeSeeDo hoeft u niets te downloaden of te installeren. U hoeft alleen maar op de link te klikken die de dokter u stuurt en het WeSeeDo-gesprek start.