HELP UW PATIËNTEN MET DE PATIËNTENOMGEVING

Wilt u aan uw patiënten laten zien hoe de patiëntenomgeving van uw huisartsenpraktijk werkt? Bijvoorbeeld om te laten zien hoe de patiënt medische gegevens kan inzien, een afspraak maakt, herhaalrecepten aanvraagt of online vragen stelt? Dan kunt u gebruikmaken van uitlegfilmpjes en een demo die hiervoor ontwikkeld zijn door Stichting Digisterker. Dit uitlegmateriaal is gemaakt voor mensen met lage digitale vaardigheden, maar is ook geschikt voor anderen om kennis te maken met de mogelijkheden van de patiëntenomgeving.

Er zijn filmpjes met uitleg over de patiëntenomgeving Uw Zorg online, zoals over aanmelden en gebruiken van de omgeving en over de Uw Zorg online app. Wilt u de patiëntenomgeving demonstreren? Dan kunt u de demo hieronder gebruiken. Om het eenvoudig en overzichtelijk te kunnen uitleggen, zijn in de demo niet alle mogelijkheden en functies van de patiëntenomgeving volledig uitgewerkt. De inhoud van de demo is gebaseerd op de gegevens van een fictieve huisartsenpraktijk en van een fictief persoon.
U kunt uw uitleg het beste geven aan de hand van een eenvoudig voorbeeld.

Ook na uw uitleg zullen uw patiënten misschien nog moeite hebben met de patiëntenomgeving  Maar wist u dat er in de meeste openbare bibliotheken cursussen aangeboden worden, waarmee mensen hun taal-, digitale- en gezondheidsvaardigheden kunnen ontwikkelen? Daarbij maken bibliotheken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van het lesprogramma DigiVitaler van Stichting Digisterker. Dit lesprogramma gaat over het leren werken met digitale zorg. In het lesprogramma komt de patiëntenomgeving (het patiëntenportaal) aan bod, maar ook het videoconsult en betrouwbare informatieve websites, zoals Thuisarts.nl.

Wilt u meer weten over DigiVitaler en hoe u kunt samenwerken met de bibliotheek om mensen te helpen met hun basisvaardigheden?  Lees deze uitleg voor zorgprofessionals en neem gerust contact op met uw lokale bibliotheek om de mogelijkheden te bespreken.

Met deze promotievideo over het DigiVitaler-lesprogramma kunt u uw patiënten informeren over de ondersteuning die bibliotheken kunnen bieden. Door uw patiënten actief door te verwijzen naar uw lokale bibliotheek, helpt u hen verder.


Wilt u de demo groter op uw scherm laten zien?
Klik dan op het paarse blokje met de 2 pijltjes, links onderaan de demo. Met de Esc-toets op uw toetsenbord maakt u de demo weer kleiner en komt u weer terug op deze pagina.