Terug naar overzicht Thuisarts.nl

TIPS – THUISARTS.NL

Hieronder ziet u enkele tips. Deze gaan over Thuisarts.nl of over gerelateerde onderwerpen. Klik op één van de tips om deze te openen en te lezen. U kunt terugkeren naar het overzicht door hierboven te klikken.

Het kan zijn dat u na het lezen van de informatie op Thuisarts.nl nog vragen heeft. U wilt meer informatie of u heeft bijvoorbeeld hulp nodig. Op Thuisarts.nl staat ook informatie over diverse patiëntenorganisaties en over Regelhulp: Regelhulp.nl.

Op Thuisarts.nl staan ook Keuzekaarten en Keuzehulpen. Dit zijn hulpmiddelen die u kunnen helpen de zorg of behandeling te kiezen die bij u past. Dit doet u in overleg met uw arts. Er zijn keuzekaarten voor bij de huisarts en keuzekaarten voor in het ziekenhuis.

Op de website Moetiknaardedokter.nl kunt u op basis van uw klachten bepalen of u naar de dokter moet. U geeft via een afbeelding van het menselijk lichaam aan waar u iets mankeert en beantwoordt een aantal vragen over de klacht. Op basis van uw antwoorden krijgt u een advies wat u moet doen en of u contact moet opnemen met uw huisarts. Moet ik naar de dokter? - Apps op Google PlayDe vragen en adviezen van de website zijn gebaseerd op de geldende medische standaarden en protocollen. De website is een initiatief van een aantal grote zorgverzekeraars en is ook als app verkrijgbaar in de App Store en bij Google Play.

Wilt u eenvoudige uitleg over hoe u een afspraak kunt maken met de huisarts? De website Naarjehuisarts.nl van Steffie legt stap voor stap uit hoe dit gaat en wat er allemaal bij komt kijken. U kunt op deze website bijvoorbeeld zien hoe u zich goed kunt voorbereiden op een afspraak met een dokter.

Begrijp je lichaam is een website met eenvoudige afbeeldingen en teksten over het menselijk lichaam en veelvoorkomende klachten. De website is bedoeld voor zorgverleners om te gebruiken bij hun uitleg en voorlichting aan patiënten met lage gezondheidsvaardigheden. Maar de website kan ook heel handig zijn voor u, als u het fijn vindt om in duidelijke beelden en heldere taal uitleg te krijgen over het menselijk lichaam en ziekten die vaak voorkomen.