Terug naar overzicht Thuisarts.nl

TIPS – THUISARTS.NL

Hieronder ziet u enkele tips. Deze gaan over Thuisarts.nl of over gerelateerde onderwerpen. Klik op één van de tips om deze te openen en te lezen. U kunt terugkeren naar het overzicht door hierboven te klikken.

Het kan zijn dat u na het lezen van de informatie op Thuisarts.nl nog vragen heeft. U wilt meer informatie of u heeft bijvoorbeeld hulp nodig. Op Thuisarts.nl staat ook informatie over diverse patiëntenorganisaties en over Regelhulp: Regelhulp.nl.

Wilt u eenvoudige uitleg over hoe u een afspraak kunt maken met de huisarts? De website Naarjehuisarts.nl van Steffie legt stap voor stap uit hoe dit gaat en wat er allemaal bij komt kijken. U kunt op deze website bijvoorbeeld zien hoe u zich goed kunt voorbereiden op een afspraak met een dokter.

Op de website Moetiknaardedokter.nl kunt op basis van uw klachten bepalen of u naar de dokter moet. U geeft via een afbeelding van het menselijk lichaam aan waar u iets mankeert en beantwoordt een aantal vragen over de klacht. Op basis van uw antwoorden krijgt u een advies wat u moet doen en of u contact moet opnemen met uw huisarts. Moet ik naar de dokter? - Apps op Google PlayDe vragen en adviezen van de website zijn gebaseerd op de geldende medische standaarden en protocollen. De website is een initiatief van een aantal grote zorgverzekeraars en is ook als app verkrijgbaar in de App Store en bij Google Play.

Keuzehulp bestaat uit vragen, die u online kunt beantwoorden. De vragen gaan over wat u in het leven belangrijk vindt en over uw wensen voor zorg en behandeling. Sommige vragen worden met een video toegelicht. Die zorg- en behandelingswensen kunnen voor iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven belangrijk zijn. Bijvoorbeeld bij een chronische ziekte, bij het ouder worden of na een ongeval. Uw antwoorden worden niet opgeslagen, maar u kunt ze wel printen. Fijn voor u om daar over te hebben nagedacht. En ook goed om te delen met de mensen in uw omgeving. Dan weten ook zij wat uw wensen zijn. Ga voor deze keuzehulp naar de webpagina Verken uw wensen voor zorg en behandeling op Thuisarts.nl.